KockaSzaurusz

#sorozatvélemény: Swamp Thing (2019) 1x01 (Pilot)

2019. június 11. - KockaSzaurusz

maxresdefault_1.jpg

Tavaly szeptemberében indult útjára a DC saját streaming platformja, a DC Universe. De persze ez senkit sem érdekel, maga a DCU kvázi haldoklik azóta. Saját gyártású (élőszereplős) sorozatok közül legelőször a Titans futott be, melyet a Doom Patrol követett. Nagyon vártam a Titánokat, annak ellenére is, hogy jókora shit-storm indult el a korai forgatási képek miatt (különösen az Anna Diop/Starfire dizájnt fikázták, ami lássuk be, tényleg nem volt túl fasza), de én nem csalódtam. A CW féle tingli-tangli nagyonszépemberek-nagyonpíszík Arrowverse után, ez a sorozat mert 18+-os lenni. Brenton Thwaites, mint Robin abszolút telitalálat casting, a franc se gondolta volna a Karib-tenger kalózai 5. után, hogy a srác ilyet is tud. Az évad 4. részben vendégszerepelt egy eléggé szedett-vedett bagázs, a Doom Patrol, akikről akkor kb. annyi infóm volt, hogy annó vagy ők copyzták az X-Ment vagy fordítva. Nem is voltam túlzottan lelkes mikor megtudtam, hogy saját sorozatot kapnak. Na majd max. April Bowlby miatt belenézek, emlékeztem rá, hogy ő volt a cukin-lökött csaj a Két pasi meg egy kicsiben, amikor még vicces volt. A Doom Patrol jött, látott és győzött, számomra 2019 egyik legjobbja lett, minden megvolt benne ami kell, sőt még több is. Szóval még furcsábbnak hatott az, hogy bejelentik, hogy a Doom Patrol után a Swamp Thing, azaz a Mocsárlény kap saját sorozatot, mindenféle kapocs nélkül az előző két címhez, pláne, hogy horror beütésű köntösben. És a DCU megint megcsinálta.

swamp_thing_2019_s01e01_repack_1080p_webrip_x264-metcon_mkv_snapshot_11_03.jpg

Dr. Abby Arcane (Crystal Reed) a CDC Járványügyi Nyomozó Szolgálat kutatója, egy rejtélyes fertőzés gyanúja miatt rendelik vissza a Louisiana-beli Marais-be, ami történetesen főhősnőnk otthona, ahova valamiért nagyon nem akaródzott visszatérni, már hosszú évek óta. Itt álljunk is meg egy pillanatra. Hol volt ez a csaj eddig?? Jó, oké, jöhet a válasz a Teen Wolfban, köszi de azt sose néztem. Először a Gothambe találkoztam vele (ahol Falcone lányát, Sofiát játszotta) de ott valamiért nem hagyott mély nyomott. Most ezzel szemben minden jelenetében magabiztosan uralta a képernyőt, és az i-re a pont a Virginia Madsennel közös jelenete, de erről később, most vissza a sztorihoz. Szóval Abby hazatért, nagyon próbál megmenteni egy beteg kislányt, Susie-t (Elle Graham), és itt jön a képbe Alec Holland, aki elsőre, sőt másodjára is több mint gyanús. De amúgy jó arc. Tényleg.

swamp_thing_2019_s01e01_repack_1080p_webrip_x264-metcon_mkv_snapshot_20_12.jpg

Alec-et a város szarházija Avery Sunderland (Will Patton, aki a Megszólt az éjszaka óta ilyen para fejet vág szerintem) felbérelte, hogy biológiai mintákat gyűjtsön a helyi vizekből, és a kutatása során olyan dolgokra bukkant, amelyeknek vélhetően közük van a fertőzéshez. Gyere el hozzám kislány, meg jól megmutatom neked a spéci mintáim! Semmi komoly, de ha elkapod olyan leszel mint a John Carpenter féle The Thing-ben a szörnyike, csak a 2019-es szabványnak megfelelően lebomló zöld hulladék. Szép kilátások. Itt azért megint megállnék egy gondolat erejéig: itt a látvány nálam levizsgázott csillagos ötösre, gyönyörűen vegyítetté a maszk/báb/CGI-t, olyan kellemesen gyomorforgató jelenet lett.

swamp_thing_2019_s01e01_repack_1080p_webrip_x264-metcon_mkv_snapshot_32_11.jpg

Ekkora traumát kiheverendő, hőseink elindulnak piálni. A kocsmába bele is futnak Abby régi barátjába, Liz-be (Maria Sten), aki mitadIstenpont #riporter, így nyomozásuk újabb löketet kaphat.... NA, ha nem jelenne meg SzarháziNÉ, Maria Sunderland (Virgina Madsen) és ketten meghozzák a Pilot egyik legemlékezetesebb jelenetét. Az eddig magabiztosnak tűnő Abby, most ijedt kiskutyaként ül szemben SzarháziNÉ asszonysággal, aki szembesíti, hogy köszi, hogy visszajöttél és feltéped a sebeket (amiről csak parányi információkat kapunk, de a lényege, hogy SzarháziÉKnak volt egy lánya, aki valami módon meghalt, és Abby a felelős) amíg te fősulisként buliztál, addig én alkoholista lettem, ez a pofi nem a botoxtól püffedt fel cicám.

swamp_thing_2019_s01e01_repack_1080p_webrip_x264-metcon_mkv_snapshot_40_53.jpg

swamp_thing_2019_s01e01_repack_1080p_webrip_x264-metcon_mkv_snapshot_42_15.jpg

Alec és Abby visszavonulnak lelkizni, majd Alec megindul, mert hát jó lenne ha már Mocsárlény is szerepelne a sorozatba. Innentől felgyorsulnak az események, naná hisz mindjárt vége a résznek. A jó Alec-et, aki forró nyomon volt, jól meglepték ezen a szép mocsári éjszakán, és meg is kínálják gyorsan egy kis shotgunnal, mert az mindig finom. Már csak az a kérdés, hogy ki is volt a tettes. 

swamp_thing_2019_s01e01_repack_1080p_webrip_x264-metcon_mkv_snapshot_53_47.jpg

Alec a mocsárba zuhan, és a különös szérum amit vizsgált reakcióba lép a haldokló testével és a környezettel, és bumm így lett a Chocapic Mocsárlény.swamp_thing_2019_s01e01_repack_1080p_webrip_x264-metcon_mkv_snapshot_55_45.jpg

swamp_thing_2019_s01e01_repack_1080p_webrip_x264-metcon_mkv_snapshot_58_11.jpg

Csórikám jól rá is ijeszt Abby-re, aki ennyi zöldet még a fősulin se látott, a füves spanok szekrényében. És itt véget is ér az első rész. Várná is az ember tűkön ülve a második részt, erre jön a hír: a fejesek egy rész után elkaszálták a műsort. WTF?! Ennyi nem elég, szóval MI A FASZOM?! Több cikk is született a filmes portálokon az okok fejtegetésére, ami végülis az volt, hogy a matekzsenik elszámolták magukat, adóvisszatérítési problémák miatt a sorozat többe kerül nekik mint tervezték. Na bumm. Bezzeg az LMBTQIDDQD Batwomanre van igény (tudom tudom, az is CW, más téma), aminek az előzetese Youtube-on jelenleg 78E VS 382E a Like/Dislike arány. Kit érdekel ha fost kap a nép, ha olcsó, nem? 

Hát nem.

 

Én kitartok, mert végre megint különleges DC sorozatot látok, szimpatikus szereplőgárdával, egyedi látványvilággal és hátborzongató hőssel.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kockaszaurusz.blog.hu/api/trackback/id/tr914889694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása