KockaSzaurusz

#tutifilm: A fiúknak, akiket valaha szerettem (2018)

Már magyar szinkronnal is nézhető a Netflix feelgood tini filmje!

2019. június 26. - KockaSzaurusz

Hajrá Netflix, csak így tovább!

Bár még csak 2019 felénél járunk, mégis ki merem jelenteni, hogy az idei év egyik legjobb eseménye a Netflix hazai lokalizációjának megerősödése volt. Teljes sorozat évadok és filmek feliratai, akár már az első napon, majd befutottak az első szinkronos tartalmak is. Eddig bármibe is néztem bele szinkronosan maradéktalanul elégedett voltam (sopánkodó magyar énem halkan jegyzi meg, hogy hamarabb is lehetett volna) és nem okozott csalódást a Netflix 2018-as "tini-rom-kom" szinkronja sem, másodjára is csupaszív filmet láthattam.letoltes.jpg

A történet szerint az ázsiai-amerikai felmenőkkel rendelkező Lara Jean (Lana Condor), a mai instapicsa korban egy igazi gyöngyszem: csendes, ábrándozó, menthetetlenül romantikus lélek és ofkorsz halál cuki. LJ-nek van egy saját kis titka: minden egyes alkalommal, amikor az élete során egy srácba belezúgott, írt neki egy kis szerelmetes levelet és elrakta a ládikájába. Na és itt jön a képbe a legkisebb testvére Kitty (Anna Cathcart), aki - miután megunta, hogy nővére csak otthon nyomiskodik és nem éli az életét - van akkora szemét, hogy kipostázza a leveleket. Innen pedig főhősnőnk élete fenekestül felfordul!

639290206.jpg

A film eredeti alapanyagát, a Jenny Han féle regényt nem ismerem, de sok kritikában amit olvastam az jött le, hogy a film ezúttal jobban sikerült, mint a könyv (bár ezeket így összehasonlítani mindig is bajos volt, szóval maradjunk abba, hogy azok akik látták a filmet és olvasták a könyvet azt mondták, hogy a film jobb élményt adott, na bumm). Lana Condor (az X-men Apokalipszisben a Jubilee nevű biodíszletet alakította) első komolyabb filmes főszerepében abszolút megállja a helyét, lényegében egyedül elviszi a hátán a filmet. Na jó, a Petert játszó Noah Centineo is rendesen besegít, mert hogy közöttük olyan erős a kémia, mint a frissen lefőtt szilvapálinka. 
tatb-noahcentineo-lanacondor-selfie_002.jpg

A színészi játékok tehát hozzák a kötelezőt ami ilyenkor elvárt (a 2 főszereplő meg azt a nem kis pluszt is), ahogy a forgatókönyv is, aki tinikról szóló romantikus komédiára szeretne jegyet váltani, annak a film be fogja váltani a csekket. Igazság szerint nehéz spoilermentesen beszélni róla, de mivel ideális nyári kikapcsolódás ez a film, nem is tartalak fel, menj és nézd meg magadnak, miért is lett ez az előző év egyik legnagyobb sikere a Netflixnek. Hamarosan elkészül a folytatás is, kíváncsian várjuk!

 Ui.: Még mindig itt vagy? Gondolom az megvan, hogy Lana Condor játszotta a bérgyilkos tanonc Saya-t az Orgyilkos Osztályban! Kicsit szöges ellentéte Lara Jeannek, nagy kár, hogy a SYFY 1. évad után elkaszálta. Korrekt cucc volt.saya.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kockaszaurusz.blog.hu/api/trackback/id/tr9914913598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása